Vapaaehtoistoiminnan Pop Up & Small Talk

Vapaaehtoistoiminnan Pop Up & Small Talk -osastolla tapaat vapaaehtoistoiminnassa mukana olevia ja voit jutella heidän kanssaan rennosti ja leppoisasti. Kuulet, mitä vapaaehtoistoiminta on ja mitä se antaa. Saat myös vinkkejä, miten tulla mukaan. Tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Esiintymislavalla käynnistyy tasatunnein Vapaaehtoistoiminnan Pop Up: lyhyitä puheenvuoroja ja haastatteluja vapaaehtoistoiminnasta.

 

Pop Up -ohjelma

Perjantai 11.11.2016

11.00 55plus nainen – Tunne rintasi

12.00 Ystävävapaaehtoistoiminta ja saattaja-apu Vanhustyön keskusliiton senioritoiminnassa

Vanhustyön keskusliiton Senioritoiminnan vapaaehtoiset tarjoavat kotona-asuvien ikääntyneiden elämään mm. ilahduttavaa juttuseuraa ja apua kodin ulkopuolella liikkumiseen. Tule kuuntelemaan, miten vapaaehtoiset ovat kokeneet toiminnan ja mitä se on heille antanut. Kokemuksistaan kertoo ystävävapaaehtoinen, joka käy säännöllisesti vierailulla iäkkään ystävänsä luona sekä saattaja-avun vapaaehtoinen, joka käy kertaluontoisesti saattamassa ikääntyneitä lääkärikäynneille ja muihin menoihin.

13.00 Vapaaehtoistyö maaseudun palvelukodissa

Palvelukoti Kotivalli, Betesda-säätiö

14.00 Meidän kaupunki – Vapaaehtoistyö Helsingin Sosiaali- ja terveysvirastossa

15.00 Kysy vapaaehtoistoiminnasta – Kansalaisareenan asiantuntijat vastaavat


Lauantai 12.11.2016 klo 10–18

11.00 Täyttä elämää eläkkeellä – Suomen Punainen Risti

Kannattaako eläkkeelle siirtymiseen valmistautua? Millaista elämää haluan elää eläkkeellä? Missä haluan olla mukana? Tule kuulemaan Punaisen Ristin Täyttä elämää eläkkeellä valmennuksista, joissa saat mahdollisuuden koota juuri sinulle sopivat hyvän eläkeiän eväät. Saija Ohtonen-Jones, projektikoordinaattori, Täyttä elämää eläkkeellä -hanke, Eloisa ikä -ohjelma

13.00 Tiedon etsijästä vertaisryhmän ohjaajaksi – Kilpirauhasliitto

14.00 Vapaaehtoistyön merkitys palvelukodissa – Palvelukoti Jokela, Betesda-säätiö

15.00 Vapaaehtoistoimintaa omaishoitoperheiden iloksi – Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja läheiset ry POLLI esittäytyy (bongaa POLLIpapukaija)

16.00 Vuoden vapaaehtoinen -kampanja – Kansalaisareena

Kansalaisareena ry hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka voi olla pitkän linjan toimija tai innostava tulokas vapaaehtoistoiminnan saralla. Vuoden vapaaehtoinen valitaan kymmenen eniten yleisöääniä saaneen ehdokkaan joukosta ja palkitaan Vapaaehtoisten päivänä 3.12. Tule kuulemaan Vuoden vapaaehtoinen -ehdokkaiden kokemuksia vapaaehtoistyöstä!

 

Sunnuntai 13.11.2016 klo 10–17

11.00 Vuoden vapaaehtoinen -kampanja – Kansalaisareena

Kansalaisareena ry hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka voi olla pitkän linjan toimija tai innostava tulokas vapaaehtoistoiminnan saralla. Vuoden vapaaehtoinen valitaan kymmenen eniten yleisöääniä saaneen ehdokkaan joukosta ja palkitaan Vapaaehtoisten päivänä 3.12. Tule kuulemaan Vuoden vapaaehtoinen -ehdokkaiden kokemuksia vapaaehtoistyöstä!

 

12.00 Brother Christmas – Joulua koko vuosi

Brother Christmas HKI on 1.12.2015 alkanut alkujaan yhden miehen hyväntekeväisyys projekti, jonka tarkoituksena on auttaa hädässä olevia, toteuttaa unelmia, tuoda hyvää mieltä ja saada ihmiset TEKEMÄÄN asioita pelkän puhumisen sijaan. Brother Christmas on luonut yhteyden auttajien ja autettavien välille ja tehnyt yhteistyötä niin yksityisten ihmisten kuin isojen pörssiyritysten kanssa. Tämä yhteisö voi tehdä mitä vaan ja siinä vain mielikuvitus on rajana!

 

13.00 Somevaari – sisältöä elämään vapaaehtoistyöstä
Somevaari Aku Eronen on yksi seuratuimmista suomalaisista Twitterissä. Hän on tullut tunnetuksi myös aktiivisena vapaaehtoistyöntekijänä: parhaimmillaan Somevaari teki seitsemää eri vapaaehtoistyötä viikossa. Millaista elämänsisältöä Somevaari löysi vapaaehtoistyöstä? Puheenvuoron jälkeen Somevaari on tavattavissa Vapaaehtoistoiminnan Pop Up & Small Talk -osastolla klo 14 asti.

 

14.00 Monikulttuurisuuden mahdollisuudet palvelukodissa – Palvelukoti Hopea, Betesda-säätiö

15.00 Vapaaehtoisen hyvinvointipolku – Liisa Reinman, Kansalaisareena